You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

Auto ventiel

Heeft u binnenbanden besteld en bent klaar om deze te monteren? Let dan op dat er een bovenkant en onderkant is bij een binnenband. Met een krom ventiel is het beter zichtbaar door het bochtje. Houd het bandje bij uw bolderkar of steekwagen en kijk aan welke kant u het ventiel wil. Soms is het ventiel aan de binnenkant handig. Maar meestal de buitenkant i.v.m weinig ruimte bij het oppompen.

           

Op de linkerfoto ziet u dat het ventiel omhoog staat. En op de rechterfoto naar beneden. Het verschil is niet groot, maar het is er wel. Let bij het vervangen van een binnenband hier op. Als u de velg met het ventiel gat omhoog op de werkbank legt en de binnenband in de wilt buitenband stoppen dan houdt u de band zoals op de linkerfoto staat afgebeeld. Dus met het ventiel omhoog. 

Doet u dit niet, dan kan tijdens het oppompen de binnenband “verdwijnen” in het gat. De binnenband trekt dan naar binnen en u ziet het ventiel niet meer. Dat moeten we niet willen 🙂 Want dan moet de buitenband er weer af en begint het hele feest van monteren overnieuw. 

Een handige, simpele en kleine tip op deze druilerige dinsdag ochtend.

Een fijne dag!

Caroline