You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget
Kruiwagen met wiel op de boerderij gebruiken blog

Waar gebruik je een kruiwagen wiel voor op de boerderij?

Op de boerderij wordt een kruiwagenwiel gebruikt om verschillende materialen te vervoeren, zoals hooi, stro, voer, mest, zaden en gereedschap. Hieronder vind je een aantal specifieke toepassingen van een kruiwagenwiel op de boerderij:

  1. Transport van hooi en/of stro: Een kruiwagen maakt het gemakkelijker om deze materialen te vervoeren van de opslagplaats naar de voedertrog of bak.
  2. Verplaatsen van dierenvoer: Om het vee te voeden is er vaak een grote hoeveelheid dierenvoer nodig. Met een kruiwagen kunnen deze zakken met voer gemakkelijk worden verplaatst van de opslagplaats naar de voederbakken.
  3. Vervoer van mest: Het is belangrijk om de mest regelmatig uit de stal te verwijderen en op een geschikte plaats op te slaan, bijvoorbeeld in een mesthoop. Een kruiwagen maakt het gemakkelijk om de mest uit de stal te halen en naar de mesthoop te vervoeren.
  4. Transport van zaden: Bij het zaaien van gewassen is het belangrijk om een gelijkmatige verdeling van de zaden te krijgen. Met een kruiwagen kunnen de zaden gemakkelijk van de opslagplaats naar het veld worden vervoerd.
  5. Vervoer van gereedschap: Op de boerderij is er vaak een grote verscheidenheid aan gereedschap nodig, zoals schoppen, harken en schoffels. Met een kruiwagen kunnen deze gereedschappen gemakkelijk worden vervoerd van de opslagplaats naar het veld of de tuin.

Kortom, een kruiwagen met een goed kruiwagenwiel is een onmisbaar hulpmiddel op de boerderij, dat het vervoeren van verschillende materialen en gereedschappen veel gemakkelijker maakt.