You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget
Zitmaaier band vervangen blog + video

Zitmaaierband vervangen Tips + Montage video!

Je bent op zoek bent naar een band voor je zitmaaier die geschikt is voor gebruik op gras, gazon en andere zachte oppervlakken. Zoek niet verder,  de 16×6.50-8 band met gazonprofiel een goede optie. Deze band heeft een diameter van 16 inch (40,64 cm), een breedte van 6,5 (16,51 cm) inch en past op een velg van 8 inch. Hieronder bespreken we de belangrijkste eigenschappen en toepassingen van deze band.

Profiel en loopvlak
De 16×6.50-8 zitmaaierband met gazonprofiel heeft een plat loopvlakpatroon dat is geschikt voor gebruik op gras en andere zachte ondergronden. Het profiel is voorzien van ribbels die zorgen voor een goede grip en tractie op gras. De brede banden hebben een lage bodemdruk en beschadigen daardoor het gras minder dan bijvoorbeeld smalle autobanden. Dit maakt de band ideaal voor het gebruik op gazons en andere zachte ondergronden.

Draagvermogen
De band heeft een hoog draagvermogen van 280 kg en is daardoor geschikt voor gebruik op zwaardere zitmaaiers. Door het hoge draagvermogen kunnen zware ladingen worden vervoerd zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit en grip van de band.

Montage en onderhoud
Het monteren van de band kan je uitbesteden, maar met het juiste gereedschap kan je het zelf doen. Hier is een montage video met “huis, tuin en keukenmiddelen”
Het is belangrijk om de band regelmatig te controleren op beschadigingen en slijtage. Bij beschadigingen is het verstandig om de band of binnenband te vervangen om verdere schade aan de zitmaaier te voorkomen.

Conclusie
Deze zitmaaierband is een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een band die geschikt is voor gebruik op gras en andere zachte ondergronden. En de band heeft een hoog draagvermogen en is geschikt voor gebruik op zwaardere zitmaaiers en andere kleine voertuigen zoals een golfkar.

Rollende groet,

Caroline Lip