Skelterbanden Holland 

Skelterbanden Holland DE GOEDKOOPSTE EN SNELSTE LEVERANCIER

Skelterbanden Holland 

Blogberichten

Goedenmorgen! 

Heeft u een mammoetskelter? En de band is lek? Dan heb ik hier voor u verschillende opties:

1: Band plakken

2: Binnen en/of buitenband vervangen

3: Binnenband in tubeless band 

4: Compleet wiel vervangen

 

1: De eerst optie spreek voor zich, band plakken. Daar zit niemand echt op te wachten :) . Als u de binnenband wilt vervangen, is deze optie voordelig. Dit omdat een binnenband niet veel kost, en het verzendtarief voor 1 binnenband relatief laag ligt. 

2: U kunt de binnenband en buitenband vervangen. Dit is een goede optie, omdat de originele velg goed past op de skelter. 

3: Heeft u een goede tubeless band op uw velg maar hij loopt steeds leeg? Dan kunt u een binnenband in uw tubeless band doen. Het ventiel wat in uw velg vast zit kunt u met een tang eruit trekken. Pas wel op dat deze er niet in 1 x uitschiet. Of u verwijdert de tubeless band helemaal. En snijdt dan het bolletje aan de binnenzijde van de velg eraf. Doe dit zonder scherpe randen aan de velg over te houden. Dus met een beetje beleid ;) Als dit bolletje eraf is dan kunt u het ventiel er zo uitpakken. U legt de velg met het ventiel gat naar boven op de werkbank en duwt 1 rand van de tubeless band erom, dan de binnenband ertussen, let hierbij op dat de binnenband een "boven en onderkant" heeft. 

4: U kunt er voor kiezen om het complete wiel te vervangen. De aslengte en doorsnee kan bij een universeel skelterwiel kunnen een beetje afwijken. Als onze wielen een kortere aslengte van de as hebben dan kunt u opvul ringen gebruiken. Er mag best wat speling zitten bij de afmetingen van de aslengte en as doorsnede van een wiel en de skelter. Dat kan niet veel kwaad. Aangezien kinderen niet heel erg zwaar zijn en het gewicht over 4 wielen wordt verdeeld. Meet voor het bestellen van uw wiel de as even op. Komt u er niet uit neem dan echt even contact met ons op, wij helpen u graag. Er zit een team voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. :)

Koffietijd!

Team Skelterbanden wenst u een hele fijne dag!

 

Lees meer
03-10-2017 08:49
Auto ventiel

Heeft u binnenbanden besteld en bent klaar om deze te monteren? Let dan op dat er een bovenkant en onderkant is bij een binnenband. Met een krom ventiel is het beter zichtbaar door het bochtje. Houd het bandje bij uw bolderkar of steekwagen en kijk aan welke kant u het ventiel wil. Soms is het ventiel aan de binnenkant handig. Maar meestal de buitenkant i.v.m weinig ruimte bij het oppompen.

           

Op de linkerfoto ziet u dat het ventiel omhoog staat. En op de rechterfoto naar beneden. Het verschil is niet groot, maar het is er wel. Let bij het vervangen van een binnenband hier op. Als u de velg met het ventiel gat omhoog op de werkbank legt en de binnenband in de wilt buitenband stoppen dan houdt u de band zoals op de linkerfoto staat afgebeeld. Dus met het ventiel omhoog. 

Doet u dit niet, dan kan tijdens het oppompen de binnenband "verdwijnen" in het gat. De binnenband trekt dan naar binnen en u ziet het ventiel niet meer. Dat moeten we niet willen :) Want dan moet de buitenband er weer af en begint het hele feest van monteren overnieuw. 

Een handige, simpele en kleine tip op deze druilerige dinsdag ochtend.

Een fijne dag!

Caroline

Lees meer

Bent u banden plakken ook zo zat? Wij verkopen anti lek wielen in verschillenden maten.

Dit antilek wiel word verkocht voor kruiwagens, maar wordt tevens gebruikt voor skelters vanwege de zachte anti-lek band op de metalen velg.

Dit wiel is ideaal om materiaal te vervoeren t/m 75 a 100 kg. Zwaarder kan wel, maar dan drukt u zich t ongans.

Heeft u zware goederen om te vervoeren in uw kruiwagen? Dan kunt u dit wiel nemen :

Deze gele antilek band is harder. En de kunststof velg kan beter tegen vocht. Wat handig is in een vochtige omgeving zoals op de boerderij, in de tuin of waar u veel met water te maken heeft.Wordt veel aan boeren verkocht. Nu alle bladeren van de boom vallen en het blad uit de tuin geharkt wordt heeft u toch ook geen zin in een lekke band.

 

Vraagt u zich af of dit wiel op uw kruiwagen past, meet dan even de afstand op tussen de gaten waar het wiel tussenkomt. De as die bijgeleverd wordt, is 13 cm.

 

Tot zover

 

Team Skelterbanden Blog

Lees meer
24-07-2017 10:46
Hondenshow

Vanmorgen een klant gesproken die met zijn prachtige shihtzu naar hondenshows door heel Nederland gaat. Voor deze shows is hij een showkar of showwagen nodig. Dit is een bench gemonteerd op een onderstel. En daaronder zijn de steekwagenwielen gemonteerd. De hond wordt in de bench gezet en rond gereden. Deze is zo goed zichtbaar van alle kanten. De klant heeft ook een trimkar of trimwagen, dit is een verrijdbare wagen waar je omheen kunt lopen om de hond te trimmen. Hij koos voor de anti-lek wielen om deze onder zijn karren te monteren. Ze  zijn stevig en kunnen niet lek gaan. Dat is handig als je druk bent met hondeshows en de honden kennel. Dan heb je geen tijd om banden te plakken. Voor showkarren of trimkarren worden ook wel luchtbanden gebruikt. Omdat ze geregeld op pad gaan met de honden, en bij hun thuis ook een kennel hebben zijn er wielen onder de showwagens en trimwagens gezet. De karren zijn dan makkelijk verrijdbaar. 

Groet

Team Skelterbanden!

Lees meer

Welk kruiwagenwiel ben ik nodig? 

Dat ligt eraan wat u gaat vervoeren. Gaat u stenen vervoeren dan is t beter een stevig wiel te nemen. Deze met een metalen velg en luchtband, de luchtband omdat deze een betere demping heeft. Wat ook kan is een anti-lek kruiwagenwiel. Wij bieden er twee aan maar voor het vervoeren van stenen zou ik dan toch voor dit kruiwagenwiel gaan ten eerste de metalen velg, deze kan meer gewicht hebben. En ook omdat dit PU materiaal zachter is dan het gele anti-lek kruiwagenwiel. De kruiwagenwielen worden compleet geleverd met asje van 12,7 cm lang en bouten, ringen en schroeven. 

   

 

Op de filmpjes ziet u de anti lek kruiwagenwielen. Ze worden gedemonteerd om u te laten zien wat u allemaal geleverd krijgt bij deze kruiwagenwielen als u ze bestelt

Wij leveren de kruiwagenwielen met luchtbanden opgepompt bij u af. U hoeft het wiel alleen nog maar op uw kruiwagen te monteren.

Groet

 

Lees meer

Archief weergeven.

Blog

Share |