Goedenmorgen!
Heeft u een mammoetskelter? En de band is lek? Dan heb ik hier voor u verschillende opties:
1: Band plakken
2: Binnen en/of buitenband vervangen
3: Binnenband in tubeless band
4: Compleet wiel vervangen
1: De eerst optie spreek voor zich, band plakken. Daar zit niemand echt op te wachten 🙂 . Als u de binnenband wilt vervangen, is deze optie voordelig. Dit omdat een binnenband niet veel kost, en het verzendtarief voor 1 binnenband relatief laag ligt.
2: U kunt de binnenband en buitenband vervangen. Dit is een goede optie, omdat de originele velg goed past op de skelter.
3: Heeft u een goede tubeless band op uw velg maar hij loopt steeds leeg? Dan kunt u een binnenband in uw tubeless band doen. Het ventiel wat in uw velg vast zit kunt u met een tang eruit trekken. Pas wel op dat deze er niet in 1 x uitschiet. Of u verwijdert de tubeless band helemaal. En snijdt dan het bolletje aan de binnenzijde van de velg eraf. Doe dit zonder scherpe randen aan de velg over te houden. Dus met een beetje beleid 😉 Als dit bolletje eraf is dan kunt u het ventiel er zo uitpakken. U legt de velg met het ventiel gat naar boven op de werkbank en duwt 1 rand van de tubeless band erom, dan de binnenband ertussen, let hierbij op dat de binnenband een “boven en onderkant” heeft.
4: U kunt er voor kiezen om het complete wiel te vervangen. De aslengte en doorsnee kan bij een universeel skelterwiel kunnen een beetje afwijken. Als onze wielen een kortere aslengte van de as hebben dan kunt u opvul ringen gebruiken. Er mag best wat speling zitten bij de afmetingen van de aslengte en as doorsnede van een wiel en de skelter. Dat kan niet veel kwaad. Aangezien kinderen niet heel erg zwaar zijn en het gewicht over 4 wielen wordt verdeeld. Meet voor het bestellen van uw wiel de as even op. Komt u er niet uit neem dan echt even contact met ons op, wij helpen u graag. Er zit een team voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. 🙂
Koffietijd!
Team Skelterbanden wenst u een hele fijne dag!