Bolderkarwiel

Wilt u een band, binnenband of bolderkarwiel kopen? En u weet niet goed welk wiel u nodig heeft? Dan bent u hier goed. Bij elk wiel en elke bolderkar gaat het om de asmaat; de lengte en de doorsnede van de as. Wij helpen u met het bestellen van het juiste wiel voor uw bolderkar.

Bandenmaat

Toon meer

Ventiel

As diameter

Druk

Draagvermogen

Toon meer

Profiel

Toon meer

Bolderkarband

Gaat u een band vervangen van uw bolderkar? Dan kunt u een losse binnen- en buitenband om uw velg zetten. Wij hebben binnenbanden met recht en gebogen ventiel. Buitenband met ruit profiel of visgraat profiel.

Bolderkarwiel

Wilt u het bolderkarwiel vervangen? Dan heeft u keuze uit verschillende luchtband wielen voor de bolderkar.

Luchtband of anti-lek

Welk wiel heeft u nodig? Het ligt eraan wat u vervoert. Zijn dat kinderen, dan zijn luchtbanden geschikter omdat deze een betere demping hebben. Voor een bolderkar worden meestal wielen met een luchtband gebruikt. Een binnenband met buitenband met lucht erin. Vervoert u dozen of kratten op uw steekwagen? Dan kunt u kiezen voor antilek wielen. De demping van antilek wielen is minder. Het stuitert wat meer. Het grote voordeel is het speciale anti lek materiaal. U hoeft nooit meer een band te plakken.

Naaldlager / kogellager

Een kunststof velg heeft een naaldlager. Dat is een kunststof buis met rollende metalen ‘naalden’. Dat wil zeggen; stalen pennen van 3mm dik.  Een stalen velg heeft een kogellager. Beide typen lagers werken prima.

Stalen velg / kunststof velg

Een bolderkarwiel of steekwagenwiel heeft een kunststof of stalen velg. Het wiel heeft daardoor meer draagkracht en een langere levensduur.

De wielen worden opgepompt geleverd. U kunt ze meteen monteren. Ze passen op een skelter, bolderkar, steekwagen, tegelkar, tegeldonkey, steekkar, skelteraanhanger en nog meer. Controleer de aslengte en -doorsnee. Op de buitenband van een bolderkarwiel staat de bandenmaat bijvoorbeeld 3.50-4 of 300-4 (260×85). Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op!